Tools en technieken gebruikt in product engineering

productinnovatie

Om product engineering zo effectief mogelijk te maken, zijn er een aantal handige tools beschikbaar. Niet alleen zorgen de juiste tools ervoor dat een idee kan worden uitgewerkt tot een echt product, maar ook zorgt het ervoor dat het proces soepeler loopt, obstakels sneller worden weggehaald en er innovatiever ontwikkeld kan worden.

Wat is product engineering?
Wanneer we het hebben over product engineering, hebben we het over een ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor verschillende stappen binnen het maken van een product. Een product engineer heeft bijvoorbeeld verantwoordelijkheid in het ontwerpen, maken, testen en onderhouden van een software product. Dit kan een app zijn, een innovatieve website, maar ook bijvoorbeeld een AI tool.

Organisatie tools
Binnen product engineering krijg je te maken met veel data analyses. Al deze data wil je dicht bij je hebben. Zo kan je altijd terugvallen op bepaalde bevinding van een analyse. Een handige tool om te overwegen is Linear. Deze app helpt je bij het organiseren van jouw team, de taken en de ontwikkelingen. Het is dus een plek waar alle verschillende data samenkomen en opgeslagen worden.

Tools om jouw producten te testen bij de doelgroep
Een ontwikkeling van een product voor mensen kan alleen slagen wanneer het continu wordt getest bij de doelgroep. Als product engineer is het daarom van groot belang dat je een tool beschikbaar hebt waarmee jij snel en makkelijk jouw doelgroep mee kan bereiken. Met behulp van tools zoals Google Meet of Slack zorg jij dat je een testpanel kan samenstellen en vervolgens feedback kan ontvangen van iedere gebruiker.

Kennis en tools om bugs op te lossen
Als product engineer ben jij zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van jouw software. Ondanks dat het soms makkelijk lijkt om een extern team in te schakelen om bugs op te lossen, is het belangrijk dat jij ten alle tijden toezicht hebt op wat er gebeurt. Zo voorkom je dat een kleine fout zorgt voor een complete error van de software. Gelukkig kan je terugvallen op handige tools, zoals Sentry. Sentry staat klaar om het oplossen van bugs of fout binnen jouw software bij te houden. In geval van een bug zorgt Sentry ervoor dat je direct weet waar de bug zit. Zo kan jij zo snel mogelijk voor een oplossing zorgen en voorkom je dat jouw kwalitatieve codes door een extern team worden aangetast.