Het plannen van jouw droom voetbalreis: waar beginnen?

Voetbalreizen

Je hoort het steeds vaker om je heen dat gezinnen, vriendengroepen of families voetbalreizen maken. Maar wat houdt een voetbalreis precies in en is het wat voor jou? Wij leggen je graag meer uit over deze nieuwe trend en geven je graag een aantal redenen waarom het zeker de moeite waard is om een voetbalreis te maken.

Wat is een voetbalreis?
Voor iedereen die een passie voor voetbal heeft en dol is op het bezoeken van nieuwe plekken in Europa is een voetbalreis uitermate geschikt. Tijdens deze reis combineer je namelijk een leuke stedentrip met het live bijwonen van een wedstrijd van jouw favoriete team in een buitenlands stadium.

Het plannen van jouw reis
Het plannen van jouw voetbalreis begint uiteraard bij het uitstippelen van de wedstrijden van jouw club. Op welke datum hebben ze buitenlandse wedstrijden gepland staan en welke van deze wedstrijden zou jij graag live willen bijwonen? Kies bijvoorbeeld voor een wedstrijd die plaatsvindt in Barcelona wanneer je ook wilt genieten van lekker weer en heerlijke paella. Ben je nog nooit in Milaan geweest? Wellicht is dit dan de kans om deze stad en het stadion te bezoeken tijdens een voetbalreis. Vervolgens kies je zelf hoeveel extra dagen je in de stad wilt blijven. Via een erkend boeking-platform kan jij de wedstrijdtickets en jouw verblijf boeken voor de scherpste prijzen.

Wie gaat er mee op reis?
Een groot voordeel van een voetbalreis is dat het geschikt is voor jong en oud. Is jouw familie of gezin een grote fan van dezelfde voetbalclub? Denk er dan over na om een unieke voetbalreis te maken. Zo combineer je de passie voor voetbal met het spenderen van tijd met elkaar. Ook is het maken van een voetbalreis een favoriete activiteit om te doen met de kleinkinderen. Zo geef je zowel jouw kleinkinderen als jezelf een onvergetelijke herinnering die je altijd met je meedraagt. Als laatste is het uiteraard een goed idee om deze voetbalreis samen met jouw vrienden te maken.

Waarom kiezen voor een voetbalreis?
Het grootste voordeel van een voetbalreis is dat je zowel een nieuwe plek in Europa ontdekt als een nieuw stadium. Door jouw vakantie te boeken via bijvoorbeeld Sparenti, hoef jij je geen zorgen te maken over alle bijkomende zaken. Jij bepaalt hoeveel dagen je wilt gaan, welke wedstrijden je wilt zien en zij zorgen dat je de juiste vlucht en een goed hotel hebt. De overige dagen heb je zelf de vrijheid om te plannen wat je wilt doen.