Voordelen van Printer Huren voor Bedrijven: Kostenbesparing en Gemak

In de zoektocht naar een efficiënte, flexibele en kosteneffectieve printer komt de optie ‘printer huren’ vaak naar boven. Deze functie is het overwegen waard voor zowel individuen als bedrijven. Steeds meer ondernemingen overwegen het huren van een printer vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Een printer huren is de ideale manier om te kunnen genieten van het gebruik van een printer, zonder er in te hoeven investeren. In dit blog lees je wat de voordelen van een printer huren zijn en welke printers je zou kunnen huren. 

De voordelen van een printer huren

De belangrijkste voordelen van een printer huren zijn toch wel de kostenbesparing, toegang tot nieuwste technologieën, upgrades en nog veel meer! 

  • Kostenbesparing: In tegenstelling tot de grote investering die je moet doen als je een printer koopt, heeft een printer huren een minder grote impact op de portemonnee. Je betaalt de huur van de printer namelijk maandelijks. Dit verlaagt de financiële impact, waardoor er ruimte overblijft om andere bedrijfsuitgaven te maken. 
  • Voorspelbare kosten: Doordat je maandelijks een bedrag betaalt weet je waar je aan toe bent. De afspraken hierover variëren per contract, maar vaak zijn onderhoud en reparaties inbegrepen waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. 
  • Toegang tot nieuwste technologie: Een printer huren biedt de mogelijkheid om printers te huren met de nieuwste technologieën. Zelfs wanneer deze normaal gesproken buiten het budget zouden vallen als je een printer zou kopen, maar door een printer te huren is het mogelijk!
  • Flexibel bij andere behoeftes: Het upgraden en downgraden is goed mogelijk. Het kan zijn dat je na het huren van een printer toch besluit dat je goed af kan met een kleinere printer. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een upgrade en dus een geavanceerdere printer te huren. 
  • Waardevermindering: Waar je met een printer kopen last hebt van waardevermindering, is hier met een printer huren geen sprake van. Na de huurperiode wordt de printer namelijk teruggegeven aan de verhuurder. 
  • Milieuvriendelijkheid: Het huren van een printer is vriendelijker dan een printer kopen. Zo alleen al het voordeel dat de printer na de huurperiode terug gaat naar de verhuurder in plaats van bij het afval terecht komt, is goed voor het milieu. 

Welke printers zijn er

Bij het huren van een printer is er vaak een uitgebreide keuze aan printers beschikbaar. Naast het selecteren van een specifiek merk kunnen gebruikers ook kiezen uit verschillende soorten printers. Er zijn mogelijkheden voor inkjetprinters voor kleurrijke documenten, multifunctionele printers, laserprinters maar ook 3D printers. De keuze is dus enorm, en welke printer je nodig hebt hangt af van wat je vereisten zijn. Als je alleen zwart-wit documenten print, kan je al genoeg hebben aan een laserjet printer. Maar als je op zoek bent naar een printer die veel meer kan doen, dan is een multifunctionele printer het beste.