Vandaag een post over het maken van ‘clafoutis’. Het onderwerp past in twee categorieën, namelijk Recepten en Garden & Outdoor. Hier vind je deze post dan ook terug.

Eigenlijk weet ik nog niet eens zo lang dat bakken echt leuk is. Elk weekend als het mooi weer is, probeer ik iets vers te maken voor de gasten op ons terras. Zo stond er afgelopen weekend kersenclafoutis op het bord!

Foto 08-08-16 13 13 57

Voor de clafoutis hebben we kersen gehaald op de markt in Haren. In onze nieuwe webshop Garden&Outdoor willen we ook kersenbomen gaan verkopen. Vermoedelijk worden dit de nieuwe rassen Regina en Kordia.

Foto 29-07-16 18 24 53

KERSENCLAFOUTIS

  • 6 el fijne kristalsuiker
  • 500 g kersen
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 200 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de ovenschaal in en bestrooi de ovenschaal met de ⅓ van de suiker. Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter. Bestrooi met de ⅙ van de suiker en laat even intrekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.
  2. Klop de eieren los. Pak de citroenrasp en meng met de bloem, vanillesuiker het zout en ⅓ van de suiker in een kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad. Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg het vanillemerg toe. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Strooi de rest van de suiker over de clafoutis. Serveer lauwwarm.

Foto 29-07-16 21 08 30

Ik heb de clafoutis 50 min. in onze oven gehad. Ik vind dat deze dan net iets mooier bruin wordt.

Foto 29-07-16 22 14 55

Bestrooien met een beetje poedersuiker en …… genieten maar! Mmm………! Als je nog een goed recept voor clafoutis hebt met andere vruchten, laat het mij weten. Je reacties kun je onder deze post kwijt.

LOVE ESTHER